Shafston Greathouse - Trips and Tours

MAYFIELD FALLS:
Een uurtje in de auto brengt ons door de suikerriet-plantages die de Frome Sugar Factory in de heuvels van Hannover omgeven. In een vallei vol met meterhoge bamboe volgen we 2.5 mijl rivier; de vele kleine bassins lenen zich voor een verfrissende dip. Ervaren zwemmers kunnen onder de rotsen duiken. Breng zwemkleding en watershoeisel voor de voet. Uw gids bekommert zich over uw camera en waardevolle spullen.
Y.S. FALLS, APPLE VALLEY/APPLETON, BAMBOO AVENUE:
Startend vanuit de heuvels (Bluefield Ridge) boven Shafston Greathouse, gaan we hoger en hoger via nauwe weggetjes, die leiden naar de hoge vlaktes rond New Market en vandaar heuvel afwaarts naar de Blackriver Moerassen. Middle Quarters is beroemd om z'n gekruide garnalen, dus stoppen we om ze te genieten. Op de achtergrond bruisende geluiden van de Y.S. Falls (watervallen) in een smalle vallei die deel uit maakt van een weelderige tropische tuin. Afhankelijk van het water-level, kunt u een duik nemen in het hogere of het lagere bassin. Dan verder naar Apple Valley, een bescheiden park, wwar je je geluk kan testen met de vis hengel (als je niet slaagt, claim degene in de vriezer als je eigen vangst van de dag). Als alternatief voor Apple Valley, kunnen we een bezoek afleggen aan de Appleton Rum Fabriek (US$12 entree; niet included in tour prijs), alwaar u uw expert-mening kan geven op de samples die u te proeven krijgt. Vandaar uit recht (of niet zo recht) naar huis voor een verfrissende Ice Jelly Coconut.
BLACKRIVER BOAT TOUR, LOVER'S LEAP, TREASURE BEACH:
Het eerste gedeelte leidt ons langs de Zuid-kust naar Blackriver voor een korte stop en een rondvaart over de Black River. Hier kunt u persoonlijk kennismaken met een of meerdere alligators, een brede variëteit aan vogels, en een compleet leger aan termieten die zich gevestigd hebben in enorme donkere kluiten aan mangrove bomen langs de rivier. Na de boot-trip igaan we 300 mtr. hoog de heuvels in, naar Lover's Leap met een spectaculair vergezicht over de Zuid-kust. Om uiteindelijk te belanden in Treasure Beach, een van Jamaica's favoriete zonbestemmingen. Geweldig om te zwemmen, maar wees gewaarschuwd: de golven kunnen flink te keer gaan en er is een onderstroom die zuigt! Er hebben zich hier calamiteiten voorgedaan!
NEGRIL:
U wilt aktie? You got it! Stranden en winkels. Je kunt hier vanaf huizenhoge rotsen in zee springen. Of, indien u dat liever doet, duiken in de grotten of van de water-glijbaan. Hoe dan ook, breng badkleding, camera, snorkel, flippers (als u die meebracht)-en een dikke portemonee! Negril is niet goedkoop.
SAVANNA-LA-MAR, LITTLE BAY, BOB MARLEY'S HOUSE:
Allereerst bezoeken we de markt in Savanna-la-Mar en vandaar gaat het naar 't Oude Fort. Nadien gaan we richting Negril, voorbij Little London, naar Little Bay, een klein vissermans-dorpje met verschillende stranden. Het is hier waar Bob Marley, de Profeet, leefde met Jamaica's schoonheids koningin Esther Anderson, sommige van zijn beroemde songs schrijvend, zoals "Cold ground was my bed last night." (Schopte Esther hem eruit?)
BAMBOO AVENUE, ALLIGATOR POND, GUT RIVER, ALLIGATOR HOLE RIVER, MANATEES:
Na een rit door Bamboo Avenue (Holland Bamboo genaamd, ...jawel!) en de stad Santa Cruz (waar ze zelfs verkeerslichten hebben!), gaan we voor een luch naar Alligator Pond, een klein vissersdorp aan zee. U kunt een dessert genieten bij Gut River, een heldere, 4-mijl-lange waterbron op een afgelegen 20 mijls strand. Enkele mijlen verderop is Alligator Hole River, waar u met een beetje geluk enkele overlevende manatees (een soort zeekoe) kunt aanschouwen. Breng badkleding, camera en wellicht snorkel-uitrusting.
KINGSTON, BOB MARLEY MUSEUM, BLUE MOUNTAINS, PORT ANTONIO (3 DAYS):
Vroeg uit de veren, en we gaan richting Kingston. Na een bezoek aan het Bob Marley Museum, gaan we over de Blue Mountains naar Port Antonio, waar we overnachten (ong. US$20 per person) in een van de vele " Inns". Omdat Portland een van Jamaica's mooiste stranden heeft, verblijven we daar een tijdje, om daarna ver te gaan naar San San Beach, Frenchman's Cove, en Boston Beach alvorens verder te gaan naar de spectaculaire Reach Falls. We blijven die nacht op een volgend prachtig strand, Long Bay. Op dag 3 we rijden we langs de Noord-kust om te aanschouwen hoe Jamaicanen drag corpulente toeristen omhoog brengen naar de watervallen, en doen verder waar we zin in hebben!
PAARDRIJDEN IN PARADISE PARK:
Paradise Park, een 3,700-acre agrarisch bedrijf aan de zee, is gesitueerd tussen Bluefields en Savanna-la-Mar. De Sweet River stroomt er midden door heen. U kunt paardrijden over dit prachtige landgoed en in the surf-een onvergetelijke belevenis. Dan lekker afkoelen in de rivier, in een privaat park. Breng badkleding en een lange broek, ingeval u gaat paardrijden.
KINGSTON, BOB MARLEY MUSEUM, DEVON HOUSE, SHOPPING:
We starten om 6 a.m. en arriveren in Kingston plusminus 10 a.m. Na een bezoek aan het Bob Marley Museum, kunt u koopjes jagen in het Half Way Tree Shopping Center, voor grammofoon platen, CDs, T-shirts, etc. Maak niet alles op, want er wacht heerlijk voedsel op ons bij Devon House in downtown Kingston, beroemd om zijn overheerlijke ijs-gerechten! Souveniers en entree voor art- galleries kunnen betaald worden met credit-card. Benodigdheden: vroeg opstaan en een gevulde beurs!.
OP HET PAD VAN VOX-TOURS:
chtend zwemmen in de Sweet River op een plek, waar je vanaf een klein bruggetje in het koele water duikt. Dan rijden we heuvel opwaarts voor een blik op look at "Caledonia," een oud "Planters-huis". Kijkers van "Vox-Tour" kennen het ald achtergrond van vuur-vreters en contortionisten. Als finale, -naar de hoogste berg in Westmoreland om een bezoek te brengen aan een Wiet (Marijhuana-)Plantage, die te zien was op "Vox-Tours." (alwaar je ten prooi valt aan cirkelende helicopters.)
SCUBA DIVING:
Omdat de Zuid-kust zelf geen duikers-centrum heeft, hebben wij een regeling met een firma in Negril. als we twee dagen van tevoren bellen, en we hebben een groep van tenminste zes personen, komen twee professionele duikers van Scuba Centrum Negril onze kant op. We vertrekken per boot en gaan duiken tussen Bluefields en Little Bay. Je kunt zelfs een complete cursus Scuba-diving nemen.
DIEPZEE VISSEN:
We steken van wal richting Pedro Banks vanuit Bluefields Bay in een prachtig cabine jacht, compleet met air conditioning en badkamer. Met een beetje geluk kan je tonijn, kingfish, of merlijnen (zwaardvis) vangen. Breng je badkleding en voldoende zonnebrand-olie.

Klik a.u.b op de trips/tours van uw interesse voor een uitgebreide beschrijving...